Estimar-te és la millor decisió que pots prendre per triomfar a la vida

Estimar-te. Sona fàcil en principi, però la veritat és que és menys comú del que sembla. Per diferents raons, moltes persones creixent sota una idea disminuïda del que són, creient que no són mereixedores de certes coses de la vida, que no són prou intel·ligents o boniques, que valen menys que els altres. Creences que deriven en conductes autodestructius o d’autosabotatge (descuidar-se o perpetuar circumstàncies poc satisfactòries per a elles mateixes, per posar un parell d’exemples).

Estimar-te és la base de la confiança en tu mateixa

Per poder fer realitat les teves idees i els teus projectes, cal que et consideris a tu mateixa SUFICIENT (suficient capaç, intel·ligent, preparada, etc.) per intentar, per emprendre, per sostenir l’esforç, per equivocar-te, per aprendre i per anar millorant fins a aconseguir tot allò que et proposis.

Estimar-te té com a efecte confiar en el que penses i en el que vols, i prendre la teva intuïció com la guia interior per construir la teva vida.

Estimar-te afavoreix la teva atenció i concentració

Cada cop està més clar que les emocions influeixen més del que ens pensem en el nostre desenvolupament intel·lectual. Una prova ben senzilla és que quan passes per un estat emocional agut (un moment de tristor, un atac d’ansietat o de ràbia, etc.), simplement no pots pensar amb claredat. En sentit oposat, quan les teves emocions estan equilibrades, el teu treball mental és òptim.

Quan confies en el que penses i fas, ineludiblement t’entregues de ple a la teva tasca i, en general, al moment present de la teva vida.

Finalment, estimar-te et porta a la compassió

L’amor és, en realitat, una forma de la compassió. Dirigit cap al que ets, et fa ser més compassiva amb tu mateixa, et fa veure els errors com a aprenentatges de vida i no com a fracassos, et fa entendre les teves limitacions amb tanta objectivitat com les teves possibilitats; t’ensenya a perdonar, entendre i continuar endavant.

I el mateix cap a altres persones.

people-3169949_960_720

Per aquesta raó, estimar-te és indispensable per “triomfar” a la vida, no en el sentit superficial de guany i productivitat que imposa la societat capitalista, sinó en un sentit profund. El triomf de la vida és just això: que la teva existència estigui governada per la plenitud, l’amor, la celebració i l’alegria de tot el que respira i batega en aquest món. Al final, estimar-se és el mitjà pel qual entrem en comunió amb la vida en si.

Font original: pijamasurf.com

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s